Geert Vercauteren

Geert Vercauteren, geboren in 1961 te Dendermonde,begon zijn muzikale loopbaan in de muziekacademie van Hamme en behaalde daar een regeringsmedaille voor trombone.

Daarna studeerde hij aan het muziekconservatorium te Antwerpen. Hij kreeg er les van o.a. Lode Dieltjens, Carl Smits en Theo Mertens. Geert behaalde er eerste prijzen in notenleer, trombone, kamermuziek en transpositie.

In 1986 werd hij muzikant bij de muziekkapel van de Grenadiers en later 1ste solist bij de muziekkapel van de Marine. Eind 2012 ging hij op vervroegd pensioen.

Hij dirigeerde een aantal jeugd play-ins en werkte daar samen met P. Snellinckx, L. Delafonte en N. Nozy. Verschillende keren zetelde hij als jurylid op diverse muziektornooien en solistenwedstrijden.

Geert is ook actief geweest in verscheidene muziekverenigingen o.a. van Londerzeel, Buggenhout, St-Amands, Kastel en Moerzeke. Hij heeft veel ervaring opgedaan in diverse symfonische orkesten als freelance-muzikant.

Als lid van het symfonisch orkest ”Il Novecento”, beter bekend als het orkest van “The Night of the Proms” o.l.v. Robert Groslot, treedt hij in binnen- en buitenland op met tal van wereldartiesten.

Sinds 2009 dirigeert Geert onze Koninklijke harmonie St.-Cecilia van Lebbeke. In 2013 werd hij aangesteld als dirigent van het Vlamo seniorenorkest in Oost-Vlaanderen.