Bestuur

Het bestuur van de Harmonie vergadert eens per maand. Het huidige bestuur ziet er als volgt uit:

• Marleen Van Weyenbergevoorzitter en secretariaat
  • Marcel Schelfhoutondervoorzitter
  • Luc Van Weyenberghondervoorzitter-muzikant
  • Katleen De Proftpenningmeester-muzikant
  • Guido Van Molbestuurslid
  • Herman Van Praetbestuurslid
  • Jo Gabriëlsbestuurslid
  • Karen Moeyersoonbestuurslid-muzikant
  • Leo Coppensbestuurslid
  • Maria Spruytbestuurslid

Dirigenten

Sinds september 2017 is Jonatan De Jonghe dirigent van het harmonieorkest. Luc Van Weyenbergh is hulp-dirigent en Charlotte Pirmez leidt het instap-orkest.

Jonatan De Jonghe

Jonatan De Jonghe is een jonge Belgische saxofonist en dirigent. In 2013 startte Jonatan zijn studies saxofoon aan het Conservatorium van Gent, waar hij lessen volgt bij Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen. In Juni 2016 haalde hij zijn Bachelor in de klassieke muziek. Als saxofonist is hij voornamelijk actief in verscheidene harmonieën, fanfares en Bigbands, en als baritonsaxofonist in het Odéon Saxofoonkwartet. Als freelancer speelde hij onder meer in het Flagey, Capitool Gent en de Bijloke met Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé en als vervanger in het Bl!ndman Sax (Cosmopolis). Naast saxofoon spelen studeert hij directie aan de Academie de Kunstbrug te Gent bij Dimitri Bracke en Bart Picqueur. In 2016 dirigeerde hij kort de Sint-Cecilia Band Eke en sinds september 2017 is hij dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Lebbeke.

Luc Van Weyenbergh

Na enkele jaren met het trommelkorps “Harmonia” van de K. Harmonie St.-Cecilia te hebben meegespeeld onder leiding van Paul Ringoot, werd zijn kunnen ook aangeworven in de harmonie zelf ( 1979 ). Op studievlak ging het langs het Lemmensinstituut te Leuven (Muziekhumaniora ) naar het Conservatorium te Brussel ( Hoger onderwijs ) . Op aanraden van toenmalig leraar slagwerk JP Leveugle deed hij mee aan de werving beroepsmuzikant bij de Belgische Luchtmacht waar hij het melodisch slagwerk( Xylofoon, Vibrafoon, Klokkenspel ) voor zijn rekening zou nemen. Na 2 jaar werden door de besparingen de nog niet benoemde muzikanten bedankt voor bewezen diensten. Professioneel is hij een andere weg ingeslagen maar muzikaal is hij steeds trouw gebleven aan de Koninklijke Harmonie St.- Cecilia Lebbeke. Hij werd bestuurslid in 1993 en sinds 2012 mag hij ook de taak van onder-dirigent op zich nemen.
Charlotte Pirmez

Charlotte Pirmez werd geboren te Ronse op 2 februari 1987. Via een korte omzwerving in Opwijk, kwam zij in Lebbeke terecht. Isabelle, de zus van Charlotte, volgde in de Lebbeekse academie de cursussen dans en trachtte ook Charlotte te overtuigen haar in die wereld te volgen. Echter: Charlotte was in de wieg gelegd om muziek te maken. Op 8-jarige leeftijd vatte zij de lessen AMV aan in diezelfde Lebbeekse academie. Eén jaar besliste Charlotte dat piano iets voor haar was. Enkele jaren later liet zij haar oog vallen op de klarinet. Beide instrumenten is zij blijven bespelen. In 2000 besliste Charlotte dat zij van muziek haar leven wou maken. Zij schreef zich in aan de kunsthumaniora te Brussel, waar zij 6 jaar later afstudeerde. Een verdere opleiding muziekschriftuur en een lerarenopleiding aan het Conservatorium te Brussel volgden; opleidingen welke Charlotte met succes voltooide. Sinds 2002 is Charlotte verbonden aan onze harmonie als klarinettiste. In december 2008 werd zij dirigente van de jeugdafdeling van onze harmonie. Gedurende een jaartje had zij dezelfde functie binnen de harmonie van Opdorp. Charlotte is lerares AMV, AMC en creatief musiceren, vakken welke zij geeft aan de academies van Dendermonde, Boom en Jette. Voor een woordje uitleg over het zetten van de eerste stapjes in de muziek- of harmoniewereld kan je uiteraard steeds bij haar terecht!

Muzikanten

Het muzikantenkorps is uiteraard hét essentiële deel van een muziekvereniging. Op vrijdagavond repeteert het in het Parochiecentrum Ons Huis.

• Gerben Bracke - slagwerk
  • Marcel Vercauteren - trombone
  • Karen Vermeiren - dwarsfluit

Harmonieraad

De Harmonieraad bestaat uit oud-bestuursleden met een aanzienlijke staat van dienst. De raad komt regelmatig samen en het bestuur kan haar om advies vragen.

• Arie Abbeloos - erevoorzitter
  • Marcel Van Humbeeck- erevoorzitter